Marianne Moerman | PNO Expo

Alle sieraden die ‘jewelry artist’ Marianne Moerman maakt zijn kleine kunstwerkjes op zich. Oude, antieke en natuurlijke schatten, die ze als curiosaliefhebster op haar vele zoektochten tegenkomt, tovert ze om tot eigentijdse sieraden: VJR Jewels (Vintage Jewelry Restyled). 

Dat Marianne Moerman een passie heeft voor antiek en curiosa wordt bij een bezoek aan haar studio ‘VJR & More’ in het pittoreske Baambrugge direct duidelijk. Hier zijn niet alleen zelfontworpen en kunstige sieraden van Marianne te vinden, maar ook bijzondere vintage accessoires. “Door gebruik te maken van unieke antieke ‘vindsels’ is ieder sieraad ‘one of a kind’. Daarnaast verwerk ik op verzoek ook persoonlijke items in mijn ‘Memory Jewels’ lijn. Een persoonlijker kunstwerkje is er niet”, aldus de ontwerpster.

Marianne Moerman | PNO Expo

Met haar sieradencreaties geeft Marianne antiek en vintage afgedankt moois een tweede leven. Als tiener liep ze al over het Waterlooplein te struinen. Inmiddels heeft ze een getraind oog waarmee ze er steeds weer de pareltjes tussenuit weet te pikken. Haar kunstwerkjes waren al te zien op TV en zijn zelfs gespot op de catwalk van de Amsterdam Fashion Week. 

Marianne gebruikt alleen authentieke spullen met een verhaal. “Met die verhalen in mijn achterhoofd ga ik aan de slag. De items die ik selecteer sluiten vaak aan bij een thema, zoals religie, bloemen, dieren of de jacht. Van romantisch tot realistisch en van uitbundig tot ingetogen. Maar, soms laat ik mijn fantasie gewoon de vrije loop.”

Bekijk alle projecten van Marianne Moerman op PNOexpo of bezoek haar website.

Marianne Moerman | PNO Expo

Marianne Moerman | PNO Expo

Marianne Moerman | PNO Expo


Reageren