Hoe ontstaat bij jou nieuw werk?

“Zodra ik geïnspireerd ben, wil ik zo snel mogelijk het witte doek vol schilderen. Ik zet het met losse hand grof op, met een kwast of een krijtje en na verloop van tijd ontstaat er iets moois. Die ontwikkeling blijft voor mij iets magisch. Ik vind het altijd weer bijzonder hoe werk ontstaat en me vervolgens een blij gevoel geeft. Het werkt echt verslavend. Al schilderend raak ik geïnspireerd om het volgende schilderij te maken. Inspiratie komt uit dagelijkse dingen, zoals tijdschriften, kranten, de natuur, maar ook andere schilders. Of ik zie iemand in een houding of met een bepaalde uitdrukking. Maar kleuren of composities kunnen mij net zo goed inspireren. Op een bepaalde manier is het ook best vermoeiend, je bent je continu bewust van mooie beelden.”

Waaraan kunnen we een echte Serlie herkennen?  

“Mijn werk bestaat vooral uit een krachtige losse stijl. Ik heb een voorkeur voor veel kleur in verschillende nuances in combinatie met een tekenachtige afwerking. Momenteel werk ik vooral met acrylverf, waardoor ik sneller kan werken. Voor de grafische afwerking gebruik ik krijt en houtskool. Ook heb ik een voorkeur voor groot formaat doeken. Dat schildert fijn, het maakt mij ongeremder en mijn werk spontaner. Zo maak ik portretten van bijvoorbeeld dieren het liefst zo groot mogelijk. Ik schilder veel natuur, maar geen landschappen. Ik zal altijd iets levendigs toevoegen aan mijn werk.”

Op je website zien we ook een aantal werken die je samen hebt gemaakt met collega Jeanny. Hoe is die samenwerking ontstaan?

“In 2011 begon ik op de Academie voor de Schone Kunsten in Arendonk, België. Na mijn afstuderen heb ik een specialisatie gedaan voor duo-schilderen. Zo leerde ik om met mijn mede-studente Jeanny schilderijen te maken. Dat beviel zo goed, dat ik naast mijn eigen werk, nu ook met haar duo-schilderijen maak. Dit doen we onder de naam LizzandJane. Nu hebben we een tussenjaar, maar vanaf september 2018 gaan we verder op de academie en willen we ons werk meer profileren.”

Wil je meer werk van Liesbeth zien? Kijk op haar profielpagina, website of instagram! Het duo LizzandJane heeft ook een instagram-account.


Reageren